Menu

Кой може да направи сайта който искам?

октомври 11, 2014 - Уеб съвети

indzhov

Колко време ще е нужно? Каква ще е цената? Кой ще поддържа сайта?

Това са въпроси, които вълнуват повечето начинаещи онлайн предприемачи. В тази статия ще се опитаме да ги разнищим.

Необходимо е да се обмисли внимателно какво искате да представите, как да го направите и с кого да работите, така че вашият онлайн бизнес да се интегрира максимално добре в интернет пространството.

Когато уеб програмиста ви разпитва за това какъв е бизнесът ви, какви са целите ви, кой са целевите ви групи, с какъв бюджет разполагате и т.н. Не трябва да се изненадвате, точно така дори ще разберете кой е подходящ за вас, на кого може да се доверите.

Единствено когато ви познава добре уеб разработчика ще може да ви покаже по подходят начин в интернет, да извадят сайта ви на нужните позиции. Като се застъпва за добрите и отличаващите ви предимства. И обратното, ако ви предлагат готови прости решения, стандартна функционалност и се стараят само да ви спечелят като ви примамват с ниски цени, то най-вероятно ще получите само това – обикновен сайт, който с нищо няма да ви отличи пред конкурентите.

Относно цената, тя не е определящ фактор. Може да получите добра услуга на по-ниска цена от фрилансър или малка фирма, но може и да останете неудовлетворени от услугите на голямо студио, което би ви струвало пъти повече.

Тук идва момента в който трябва да се насочите към предишен опит. Обърнете внимание на това дали избраният от вас разработчик има нужния опит във вашата ниша или подобна на нея. Проявете интерес към придобития успех на предишния опит.

Направата на сайт не е лесна работа. За целта е нужно множество знания, умения и техника. Колкото по-функционален е сайтът, толкова по-прецизно трябва да се анализират нещата още в самото начало и да се състави план-проект, който да следва програмиста. Имайте предвид, че изработката на сайт изисква време и би било добре да съобразите вашият бизнес план с това.

Колкото до поддръжката, тя бива два вида – техническа и тип услуги. Техническата поддръжка позволява на клиента да ползва услугите на уеб разработчика за всякакви технически въпроси относно изготвения вече сайт. За по-големите проекти е препоръчително да има такъв вид съпорт. Вторият вид поддръжка е когато плащате на някой друг да води вашата оптимизация, да попълни сайтът ви със статии, артикули… , да публикува в социалните мрежи с цел популяризиране на вашия бранд и т.н.

Внимателно и взискателно изберете вашия web програмист. Вярвайте, че ще ви бъде направен сайт, който да представи бизнесът ви на професионално ниво. Сайт, който да отговаря на вашите изисквания и очаквания. Главното в крайна сметка е двустранното доверие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>